Koldinghus • Kongeskibet Dannebrog

Her på datoen for H.M. Dronningens fødselsdag, er vi lidt royale og skal opleve Koldinghus, som blev grundlagt midt i 1200-tallet og var gennem århundreder et af Danmarks vigtigste kongeslotte.

Her på datoen for H.M. Dronningens fødselsdag, er vi lidt royale og skal opleve Koldinghus, som blev grundlagt midt i 1200-tallet og var gennem århundreder et af Danmarks vigtigste kongeslotte.

Vi skal se udstillingen om Kongeskibet Dannebrog og får en guidet rundvisning herom.

Det er Koldinghus’ 800 m2 store ruinsal på fire etager der danner rammen om udstillingen, som formidler livet ombord for både kongefamilien og mandskabet.

Kongeskibet Dannebrog blev bygget i 1931-1932 og tjener som officiel og privat residens for H.M. Dronningen samt øvrige medlemmer af den kongelige familie, når de er på sommertogt i hjemlige farvande eller på oversøiske officielle besøg.

Skibet tager under sine togter også del i opgaver som for eksempel farvandsovervågning, søredning og uddannelse af kommende officerer.

Kongeskibet Dannebrog er mere end et skib. Det er et sejlende slot og et personligt hjem, der danner rammen om den kongelige families liv til søs og bringer den kongelige familie ud til os dansker, og samtidig er det et skoleskib og en arbejdsplads

Vi starter med at få en dejlig frokostbuffet i Madkælderen på Koldinghus, hvorefter vi får den guidede rundvisning om Kongeskibet Dannebrog.

Herefter bliver der lidt tid på egen hånd til at fordybe sig, eller at gå rundt og se andre udstillinger. Der er bl.a. en udstilling om Flora Danica stellet fra 1700-tallet der med sine 1.530 intakte dele er verdens bedste pragt stel. Stellet er sammen med Danmarks kronjuveler stadig i brug når vores kongehus afholder helt særlige begivenheder.

Inden vi atter kører fra Kolding, skal vi kaffe og kage fra bussen.

Dette er en tidligere rejse, vi har i øjeblikket ingen fremtidige datoer planlagt.

Er du interesseret i at vide mere om denne eller andre ture, så er du velkommen til at kontakte os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder, tilbud og gode rejsetips direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her

Inkluderet i prisen

  • Buskørsel
  • Frokostbuffet inkl. 1 alm. øl eller vand
  • Entré
  • Guidet rundvisning
  • Kaffe og kage