Skovturen 2024

Skovturen 2024

Skovturen 2024
Velkommen til ”Skovturen 2024”, der ligesom de foregående år indeholder et stort antal forslag. For at gøre det let, vælger du som altid blot dato og turforslag, hvorefter vi tager os af alt det praktiske med reservation af kaffe/spisested, bus, eventuelle besøgssted, entréer, guide mv.

Husk at alle ture kan ændres. Turene kan altid forlænges, i enkelte tilfælde afkortes, ligesom der på (næsten) alle spisesteder kan ændres menu hvis du og dine gæster har specielle traditioner eller ønsker.

Har du en god idé til en destination der ikke findes i vores forslag, er du altid velkommen til at kontakte os. Husk, at vi med glæde også i disse tilfælde tager os af hele den praktiske del af skovturen.

Vi er aldrig længere væk ”end telefonen”.

Kontakt os for gældende pris, på den tur I har ønske om

Ring på 70 20 18 47 eller send en mail til VIKINGBUS REJSER: info@vikingbusrejser.dk


Tur 1 København – Amager – Ørestaden 5 timers tur
Vi begynder med 1-1½ times sightseeingtur – med guide. Vi ser Kalvebod Brygge, Islands Brygge, Ørestaden blandt andet DR Byen samt den nye Super Arena med plads til 15.000 tilskuer.Herefter fortsætter vi uden guide via Kastrup Lufthavn til Dragør Strandhotel for en god middag. Mulighed for en spadseretur i Dragør gl. by. Efter middagen hjemtur via Kongelunden. Københavnerguide er inklusiv. (eks. kaffe og kringle. Kr. 70,00).

Menu: Middag med dessert eller buffet
Max 80 personer i et lokale.

Kontakt os for gældende pris


Tur 2 Hillerød  5 timers tur
Tur i det nordlige Storkøbenhavn, Grønnegade, forbi Sjælsø til Hillerød . Vi holder pause ved Barokhaven gå en tur i den skønne park med udsigt til Frederiksborg Slot og slotssøen eller vandretur i Slotsgården. Middag på Restaurant Leonora. Hjemturen går ad kongevejen til Virum, herfra via Frederiksdal forbi Sofienholm slot og Marienborg Statsminister bolig.

Menu: Gl. dags oksesteg med tilbehør inkl. 1 genstand øl/vand og kaffe
Max 100 personer i et lokale.

Kontakt os for gældende pris


Tur 3 Hornsherred - Roskilde Fjord 6 timers tur
Tur via Frederikssund eller Roskilde til Gerlev Kro. Evt. besøg på Jægerspris eller Selsø Slotte på ud- ellerhjemtur. Mellem middag og kaffen er det mulighed for lille spadseretur i Rosenhaven. Et besøg på Svanholm gods er en mulighed. Evt. entréer er ikke inkl. i prisen

Menu: Gl. dags Kalvesteg og is + kaffe og kringle.
Max 250 personer i et lokale.

Kontakt os for gældende pris


Tur 4 Nordkysten - Gilleleje 6 timers tur
Rigtig Nordsjællandstur med mange muligheder. Turen kan gå via Hillerød, Fredensborg eller Helsingør, f.eks. med stop undervejs. Gennem Grib Skov på ud- eller hjemturen. Restaurant Fyrkroen er flot beliggende, bygget på skrænten ved Nakkehoved Fyr.

Menu: Frokost buffet eller gl. dags flæskesteg og is m. frugter, kaffe og kringle
Max 150 personer i et lokale.

Kontakt os for gældende pris


Tur 5 Lejre, Herthadalen, Ledreborg Slot i den nye Nationalpark 6 timers tur
Mulighederne er mange, forslag at besøge Roskilde Domkirke, Ledreborg slot, nyde naturen i Herthadalen. Spise på restaurant Herthadalen kendt siden 1788 ved Stavnsbåndets ophævelse, dengang samledes bønderne fra de omkring liggende gårde for at synge og danse. Herthadalen er opkaldt efter frugtbarhedsgudinden Hertha. (Entréer ikke inkl.)

Menu: 2 retter menu med forret eller dessert kaffe og kage

Kontakt os for gældende pris


Tur 6 Stevns Klint Experience (tidl. Kalkbrud) • 6 timers tur
Stevns Klint Experience - Kalkbruddet i Boesdal hør om katastrofen da Asteroide ramte jorden og udryddede dinosaurerne indviet oktober 2022 af dronning Margrethe, efter besøget til Højeruplund. Mellem middag kaffe evt. besøge den gamle kirke eller museet. Turen er inkl. entre til Stevns Klint Experience.

Menu: Kalvesteg + isdessert, inkl. genstand samt kaffe og kringle
Max 150 personer i et lokale.

Kontakt os for gældende pris


Tur 7 Køge - Gjorslev Bøgeskov  • 6 timers tur
Turen går til Kjøge miniby eller Vallø slotspark gennem Store Heddinge til Gjorslev Bøgeskov, hvor frokosten indtages på det berømte traktørsted. Stevns Fortet kunne være turens højdepunkt eller Gjorslev gods. (Entréer ikke inkl.)

Menu: Frokostbuffet inkl. 1 genstand, kaffe og nøddehorn
Max 80 personer i et lokale.

Kontakt os for gældende pris


Tur 8 Oplevelsescenter Nyvang ved Holbæk • 6 timers tur
Besøg de gamle butikker, de gamle arbejdende værksteder, den gamle Zone Station, savværket, kirke m.m. Et spændende besøg. Guide kan bestilles – ikke inkl. Entreen er inkluderet. Middag samt kaffe serveres i restauranten i Oplevelsescenter Nyvang.

Menu: Glaseret skinke og æblekage, kaffe og kringle.
Max 80 personer i et lokale.

Kontakt os for gældende pris


Tur 9 • Odsherred Kunstmuseum - Malergården - Anneberg med glasbesøg • 8 timers tur
Turen går hurtigt mod Holbæk til Plejerup Malergården, Anneberg med glasbesøg. Frokost Anneberg. Imellem frokost og kaffe tager vi på glasbesøg. Hjemturen via Munkholmbroen med stop hvis tiden tillader. Turen er inkl. entréer.

Menu: Frokostbuffet inkl. genstand samt kaffe og kage.
Max 100 personer i et lokale.

Kontakt os for gældende pris


Tur 10 • Ringsted - Sorø - Fjenneslev - Bjernede - Skjoldenæsholm • 7 timers tur
Besøg Fjenneslev og Bjernede Kirker, eller kombiner dette med en smuk tur omkring Tuelsø, måske et besøg på Sorø Akademi, eller på Sporvejsmuseet – mulighederne er mange på denne tur. Middag/frokost på restaurant Skovkroen, Gyrstinge. (Entréer ikke inkl.)

Menu: Frokostbuffet eller middag + dessert, kaffe og kringle.
Max 300 personer i et lokale.

Kontakt os for gældende pris


Tur 11 Vestsjælland - Tissø • 7 timers tur
Tur til Vestsjælland, hvor vi varmt kan anbefale et besøg i de smukke Birkegårdens Haver eller Zen-garden i Vedde. Middagen indtages på den hyggelige Bromølle Kro, der er beliggende i et af Sjællands smukkeste naturområder med skove, bakker samt mange herregårde.
Entré Birkegården eller Zen-garden kr. 100,00 pr person er ikke inkl.

Menu: Kalvesteg og is m. frugter, kaffe og kringle.
Max 200 personer i et lokale.

Kontakt os for gældende pris


Tur 12 • Karrebæksminde - Holmegaard Værk • 7 timers tur
Dejlig tur til Sydsjælland hvor vi spiser på den hyggelige gamle gård – Restaurant De Hvide Svaner. Undervejs er der mulighed for at besøge Skovtårnet ved Haslev eller Holmegaard Glasmuseum.
Evt. entr er ikke inkl. i prisen (pris for besøg Holmegård kr. 125,00 eller Skovtårnet kr. 140,00).

Menu: Kalvesteg med gemyse og dessert, kaffe og kringle inkl. 1 genstand
Max 300 personer i et lokale.

Kontakt os for gældende pris


Tur 13 • Karrebæksminde - Sejltur med Friheden • 8 timers tur
Vi sejler kl. 10:30 fra Næstved rundt Gavnø, kl. 12:00 ankommer vi til Karrebæksminde, hvor bussen holder klar til at bringe os til Restaurant De Hvide Svaner Måske vi kan nå at køre en lille tur over broen til Enø inden eftermiddagskaffen.

Menu: Frokostbuffet eller middag + dessert senere kaffe og kage

Kontakt os for gældende pris


Tur 14 • Ise Fjordens perle - Orø • 7 timers tur
Meget smuk tur til den hyggelige Ø. Fra Frederikssund går turen til Hammer Bakker, hvorfra vi tager trækfærgen til Orø, her står guiden klar til tur rundt på øen som slutter ved spisestedet. Imellem frokost og kaffen kan restaurantens røgeri besøges. Turen er inkl. guide på Orø.

Menu: Frokostbuffet eller middag inkl. 2 genstande + kaffe med kage

Kontakt os for gældende pris


Tur 15 • Gavnø Slot & Park • 7 timers tur
Dejlige Sydsjælland med tur til Gavnø Slotspark og slot med de smukke malerier, sommerfugleland samt de flotte gamle hestetrukne brandkøretøjer, Tulipan fest i april og maj. Entré inkluderet. Frokost i Cafe Tulipan samt kaffe i restaurant på hjemturen.

Menu: 3 stk. smørrebrød inkl.1 genstand samt kaffe og kage

Kontakt os for gældende pris


Tur 16 • Møn - Thorsvang Danmarks Samlermuseum • 8 timers tur
Turen går via Kalvehave til Thorsvang Danmarks Samlermuseum i den gamle tørmælks fabrik i Lendemark vi ser museet og indtager middagen i Palmehaven. Efter middagen kører vi til Møns klint hvor der er eftermiddagskaffe og kage i Cafe Sommerspiret. Pris inkl. entré til Thorsvang.

Menu: Flæskesteg med lækkert tilbehør samt citronfromage, kaffe og kage.
Max 100 personer i et lokale.

Kontakt os for gældende pris


Tur 17 • Møn - Klinten - Nyord • 8 timers tur
Vi kører over Præstø og Kalvehave til Nyord. Vi når frem til den lille ø Nyord med ”hovedstaden” af samme navn. Med færre end 60 fastboende, er øen en eventyrlig lille verden som ikke findes magen til i Danmark. Selve landsbyen er bilfri – men kun en kort spadseretur fra P-pladsen, bringer os frem til Lolles Kro. Mulighed for et besøg på Klinten eller i de berømte kirker, Elmelunde og Keldby før eller efter besøget på Nyord.

Menu: Flæskesteg med tilbehør + citronfromage 
Kaffe og lagkage/kringle evt. hos restaurant Kaj Kok      
Max 45 personer I et lokale.       

Kontakt os for gældende pris


Tur 18 • Kalundborg - Vor Frue Kirke - Gisseløre • 7 timers tur
Egnen omkring Kalundborg hører ikke til de mest besøgte skovturssteder. Alligevel er muligheden for en rigtig god dag til stede. Besøg Vor Frue kirke med de berømte 5 tårne, nyd middagen og kaffen på Gisseløre. Restauranten har til huse i en charmerende strandpavillon på tangen Gisseløre m. flot udsigt. TUren kan kombineres med et besøg på Dyrehøj Vingaard på Røsnæs.

Menu: Krebinetter med grøntsager + isdessert, kaffe og brød.

Kontakt os for gældende pris


Tur 19 • Sydfyn - Tåsinge - Elvira Madigan´s berømte kærligheds drama • 7 timers tur
Vi kører via Storebæltsbroen til Nyborg, herfra går turen via Holckenhavn, Hesselager, Oure til Svendborg hvor vores guide står klar til turen over Svendborgsundbroen til Tåsinge og forbi Valdemar slot. Guiden vil fortælle om alle de spændende og dramatiske historier medens vi kører rundt på øen. (med forbehold med åbning på Valdemar slot). Frokost samt kaffe og kage på Tåsinge. (Guide er inkl.)

Menu: Frokostbuffet, kaffe og kage

Kontakt os for gældende pris


Tur 20 • Elg Safari - Markaryd - Sverige • 9 timers tur
Turen går Øresundsbroen eller færgen til vores frokoststed: Woodlands Country Club ved Ôkeljunga, efter frokosten går turen til Elg Safari, vi skal med toget 3 km ad slingrende skovvej.Inden hjemturen skal vi have kaffe og isvaffel.

Menu: Frokost samt kaffe og isvaffel.

Kontakt os for gældende pris


Tur 22 • Kerteminde • 8 timers tur
Tur via den imponerende Storebæltsbro og Sprogø til den gamle købstad Kerteminde. Vi besøger Johannes Larsen Museet - malerens gamle hjem og have med kunstsamlingen og en af de skiftende særudstillinger. Frokost/middag samt kaffe og kage serveres på Tornøes Hotel. Herefter er der mulighed for at gå på opdagelse i den hyggelige by og eventuelt besøge Farvergården – bymuseet i den gamle ejendom fra 1630.
Entré til Johs. Larsen Museet er inkl. - En tur til Vikingemuseet i Ladby er også en mulighed (entré ikke inkl.).

Menu: Svinekam med rødkål / is med frugter/ eller frokostbuffet + kaffe og kringle.  

Kontakt os for gældende pris


Tur 23 • Bosjökloster - Fricks Spettkaksbageri • 8 timers tur
Over Øresundsbroen. Forbi Malmø og Lund - med mulighed for stop ved Lund Domkirke – til Bosjökloster smukt beliggende ved Vestra og Östra Ringsjön. Vi oplever slottet og guiden fortæller om stedet og dets historie. Middag i pavillonen. Efter middagen kører vi videre til Fricks Spettkaksbageri ved Billinge.

Menu: Kyllingefilet med salat, brød, ”Måltids drik” (bord vand) samt eftermiddagskaffe

Kontakt os for gældende pris


Tur 24 • Sofiero - Kullen • 8 timers tur
Via Helsingør/Helsingborg begge veje. Direkte den korte tur til Sofiero Slot og park hvor vi nyder rundvisningen sammen med stedets guider. Middag i restauranten. Efter middagen køres en tur til Kullen med pausestop, eftermiddagskaffen indtages hos Flickorna Lundgren på Skæret Wienerbrød og vaniljahjerte.

Menu: Varm hovedret m. gemyse, brød og smør og isvand – kaffe og brød.

Kontakt os for gældende pris


Tur 25 • Panzermuseum East ved Slagelse • 8 timers tur
Den kolde krig blev aldrig varm - men hos Panzermuseum East er det godt nok tæt på! Oplev hos Panzermuseum East, Skandinaviens største samling af køretøjer, uniformer, effekter m.m. fra den østlige side af jerntæppet under den kolde krig.  Over 60 restaurerede og rullende panser- og specialist køretøjer er placeret i 3500 m2 levende displays med fokus på fortællinger fra socialiststaternes hære og samfund i perioden 1945-91. Frokost på Fuglebjerg Kro sam kaffe og æbleskiver på Malerklemmen. Turen er inkl. entré.

Menu: Frokost samt kaffe og æbleskiver.

Kontakt os for gældende pris


Tur 26 • Smag på Samsø • 13½ timers tur
Vi kører direkte til Kalundborg herfra med færgen til Samsø morgenmad ombord. Ved ankomsten til Samsø står vores guide klar til rundtur på øen, vi kører forbi godset Brattingsborg, gennem Kolby, besøger Tranebjerg kirke. Vi passerer mere end 22 landsbyer.  På turen er der mulighed for øl og vinsmagning, kaffe fra eget kafferisteri. Turen er inkl. færge samt guide på Samsø.

Menu: frokostbuffet eller 2-retters menu.

Kontakt os for gældende pris


Tur 27 • Knuthenborg Safaripark • 9 timers tur
Guidet tur rundt i parken, tid på egen hånd.

Menu: Middag 2 retter inkl.1 genstand før hjemtur kaffe med sødt

Kontakt os for gældende pris