FLUGT • Refugee Museum of Denmark

FLUGT vil gøre de store tal og statistikker vedkommende ved at formidle det enkelte menneskes historie.

Vi skal i dag besøge det nye og spændende museum Flugt i Oksbøl, som er verdens første museum for flygtningehistorie. Et museum, som forener historie og fantastisk arkitektur i verdensklasse. Museet er tegnet af Bjarke Ingels Group, og ligger, hvor den gamle flygtningelejr for tyske flygtninge lå. I plantagen kan man stadig se rester af flygtningelejren, bl.a. kirkegården og lazarettet.

I slutningen af Anden Verdenskrig ankom mere end 250.000 civile tyskere til det besatte Danmark efter en dramatisk og voldsom flugt. Den Røde Hærs angreb på Nazityskland i krigens sidste måneder gik i høj grad ud over civilbefolkningen og fordrev millioner af tyskere fra deres hjem. I 1945 blev Danmarks største flygtningelejr etableret i Aal Plantage i Oksbøl. Den husede 35.000 flygtninge, da den var størst.

Verden oplever også i disse år de største flygtningestrømme nogensinde. Krig og forfølgelse driver mennesker på flugt mod overlevelse, sikkerhed og nye hjem. Stærke billeder fylder i medierne, meninger flyver mellem politikere, og debatten er allestedsnærværende. Derfor er det ikke kun tidligere tiders flygtninge, man vil møde på museet, det er også de flygtninge, der er kommet til Danmark i nyere tid fra blandt andre Vietnam, Ungarn, Afghanistan, Syrien og Ukraine.

I udstillingen bliver de store tal og statistikkers vedkommende ved at formidle det enkelte menneskes historie. Et menneske med familie, venner, arbejde, fritidsinteresser og ikke mindst, drømme og håb for fremtiden…

Med en kaffepause undervejs, kører vi til museet hvor vi starter med at få en introduktion.

Derefter spiser vi i museets café hvor vi får en platte bestående af et lækkert udvalg af lokalt producerede råvarer og delikatesser.

Til tiden på egen hånd får vi udleveret en audioguide som bruges til at høre spændende historier rund om i udstillingen.

Efter et tankevækkende ophold kører vi igen med en kaffepause undervejs, tilbage til vores hjembyer.

Dette er en tidligere rejse, vi har i øjeblikket ingen fremtidige datoer planlagt.

Er du interesseret i at vide mere om denne eller andre ture, så er du velkommen til at kontakte os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder, tilbud og gode rejsetips direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her.

Afgange

  • 06.04.2023

Inkluderet i prisen

  • Buskørsel
  • Kaffe og rundstykke
  • Entré
  • Introduktion
  • Middag
  • Audioguides
  • Kaffe og kage