Sprogø

Har du kørt over Storebæltsbroen, kigget på den lille ø Sprogø med fyrtårnet og blevet nysgerrig på hvad den rummer? På denne tur kan du se det med dine egne øjne.

Sprogø er en lille ø med areal på 164 ha midt i Storebælt. Øen er gennem 15.000 år formet af isen, havet og mennesket. Omkring 1170 byggede Kong Valdemar den Store et vagttårn på Fyrtårnsbakken. De gulkalkede bygninger på øen fungerede som opdragelsesanstalt og tvangsfængsel for ”faldne og løsagtige unge kvinder” fra 1923 til 1963. Mange tragiske skæbner udsprang fra disse indespærringer, der i gennemsnit varede i cirka 7 år.

Med kaffe og rundstykke undervejs, kører vi først til Nyborg, hvor vi har lidt tid til at kigge på det smukke byrum omkring Nyborg Slot, Slotsgade og Borgmestergården inden vi skal have en frokostbuffet.
Herefter kører vi til Sprogø hvor vores guide viser os rundt, og fortæller om stedets spændende og uhyggelige historie, samt det store arbejde med anlæggelsen af Storebæltsbroen.

Efter ca. 3 – 3½ time er vi tilbage i Nyborg, hvor vi sætter guiden af og fortsætter med en kaffepause undervejs, til vores hjembyer.

Bemærk:
Turen egner sig ikke for dårligt gående eller kørestolsbrugere.
Husk man skal have godt fodtøj på og være godt gående.

Dette er en tidligere rejse, vi har i øjeblikket ingen fremtidige datoer planlagt.

Er du interesseret i at vide mere om denne eller andre ture, så er du velkommen til at kontakte os.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder, tilbud og gode rejsetips direkte i din indbakke.

Tilmeld dig her

Inkluderet i prisen

  • Buskørsel
  • Kaffe og rundtykke
  • Frokostbuffet
  • Guide
  • Broafgift
  • Kaffe og kage