Museum for Papirkunst • Blokhus

Nordens eneste specialmuseum for papirkunst, papirkunsthåndværk og papirdesign.

Vi besøger vi Nordens eneste museum for papirkunst, som åbnede i 2018.

I udstillingsområdet findes kerneudstillingen med fantastiske værker af den verdenskendte Psaligraf Bit Vejle samt skiftende udstillinger, som viser og formidler papirkunst, papirdesign og papirkunsthåndværk. Psaligrafi betyder løst oversat at tegne med saks. Der er også et spændende papirværksted, hvor du selv kan udforske papirets muligheder som materiale.

Fra Randers kører vi en smuk tur op over Hobro, Aars, over Aggersundbroen til Fjerritslev og til Svinkløv, hvor vi laver en afstikker og har tid til et kig på det nyopførte badehotel efter det gamle brændte i 2016. Vi kører videre over Tranum Plantager og Rødhus Klit til Blokhus.

På Restaurant Nordstjernen i Blokhus skal nyde flere retter fra en lækker frokostbuffet hvortil der serveres en alm. øl eller vand.

Derefter skal vi have en spændende rundvisning og tid på egen hånd på museet for papirkunst. Vi kan også opleve udstillinger, bl.a. fra den folkekære H.C. Andersen og Paper art Peoble, som har fokus på skulptur af papir, som beskæftiger sig med menneskekroppen som motiv

De hurtige kan måske også lige nå hen i Blokhus Lys eller se nogle Klarborg nisser i butikkerne, som ligger i gåafstand fra museet.

Hjemturen kører over Aalborg og direkte tilbage til Randers og Aarhus med kaffe og kage i bussen undervejs.

Der er ingen planlagte afgange