Föhr

FÖHR – Den grønne ø. Kilometervis af hvide sandstrande, smuk, grøn natur, mildt klima og masser af dejlige traditioner – alt dette er Tysklands næststørste ø i Nordsøen.

Kilometervis af hvide sandstrande, smuk, grøn natur, mildt klima og masser af dejlige traditioner – alt dette er Tysklands næststørste ø i Nordsøen. I midten af den Slesvig-Holstenske Nationalpark Vadehavet ligger øen Föhr, og med sine 82 km² er øen stor nok til at skue i det fjerne og lille nok til, at du kan nå det hele på kort tid. Øen er ca. 6,8 km bred og 12 km lang og har ca. 8.600 indbyggere fordelt i 16 landsbyer, heraf cirka halvdelen i hovedbyen Wyk. Indtil 1864 hørte Föhrs vestlige del til en kongerigsk enklave og hørte under Ribe Stift. Den østlige del hørte til hertugdømmet Slesvig, og hertug var jo også den danske konge. I 1840’erne var Föhr kongelig sommerresidens for Kong Christian VII og Dronning Caroline, og i år 1844 besøgte H. C. Andersen øen. På klokketårnet og ved hus nr. 16 i „Große Straße“ i Wyk kan du stadig i dag finde danske spor. Mellem Wyk og Nieblum står et mindesmærke for Frederik 6. I dag findes der en dansk børnehave og skole i Wyk.

Med en formiddagspause undervejs, køres direkte til Dagebüll, hvorfra vi skal med færgen over til Föhr. Overfarten tager ca. 50 minutter. Vi får en sandwich som kan nydes under sejlturen.
Efter ankomst til øen venter en lokal bus og en dansktalende guide, og vi kører en spændende rundtur der tager en times tid. Vi kommer forbi charmerende landsbyer med maleriske stråtage og blomstrende forhaver, vindmøller, kirker, brede diger og hvide strande alt imens vi får fortalt historien.

Herefter bliver der lidt tid på egen hånd, inden vi atter sidst på eftermiddagen skal med færgen tilbage til Dagebüll. Ombord er der mulighed for at købe sig en kop kaffe (husk Euro).
Godt ankommet på landjorden igen, kører vi tilbage til Danmark, hvor vi finder en Kro og får vores aftensmad.

HUSK: Pas, Euro, det blå EU-Sygesikringskort og at have en rejseforsikring med hjemtransport.

Der er ingen planlagte afgange